11-02-15

Lascaux in Jubelpark Brussel...II Cro-Magnon

Verbazingwekkend zijn deze vrouw met kind die een voorstelling van de Cro-Magnonmens zouden weergeven en in feite reeds heel erg op ons gelijken zoals we nu zijn.

Als je zo ver in de tijd terug dient te gaan 27000 tot 30000 jaar, blijkt dat we toch vele cliché 's in ons hoofd hebben van onze prehistorische voorvaderen. Bijvoorbeeld Flinstones...behaarde mannen met knuppels en iets gebogen lopend, alles zeer primitief.

Heb echt wel even tijd genomen om deze twee te bekijken, je dacht even aan mime-spelers, het om echte mensen ging die daar zaten, zoals je soms als attracties op straten ziet.

Vooral het gebruik en dragen van sieraden, zo ver terug in de tijd verbazingwekkend.

Tenminste als er geen fouten gemaakt werden uiteraard qua betekenis geven aan voorwerpen en samenstellingen.

De rotstekeningen stellen zo goed als nooit mensen voor, zeker niet in klederdracht, dus 100% sluitend is het niet als je voorwerpen vind ook al kun je ze met huidige technieken dateren. 

Copy of IMG_0240.JPG

 

 

Copy of IMG_0239.JPG

Copy of IMG_0238.JPG

01-02-15

Experiment...mysterieuze lijnen Heb

Het kanten kunstwerkje dat zich vormt door het weg spattende water tijdens het douchen fascineert me zodanig, dat ik deze week enkele experimenten ga doen.

Experiment 1.

Vandaag ben ik dus met een nat washandje over die houtrand rondom raam gegaan en inderdaad Huilenspijtig genoeg geen van zich zelf groeiend kanten lijnen kunstwerkVerstomd - toch teleurgesteld Huilen- want het is fascinerend dat, zonder hulpmiddelen, er zich plots een normaal voor het oog, onzichtbaar macro veld ontrolt, zichtbaar wordt.

In tegenstelling met een spin die haar net opbouwt en dit ook in cirkelvorm en gebogen lijnen laat zien, zie je hier dat het steeds om rechte lijnen en verbindingen gaat.

Fijne waterdruppels die de botsende fijne in de lucht aanwezige, zwevende moleculen, stofdeeltjes fixeert.

- Hout en glas  Vermits het hout blijkbaar droog dient te zijn een verschillend front noodzakelijk? Warm (hout) - glas (koud)  of vochtig (glas vormen waterdamp) - droog (hout) - weg spattende fijne waterdruppels

- Statisch veld?

 Heb dit mooie spektakel vandaag dus moeten missen (teleurgesteld)

Experimenten die ik deze week ga trachten te doen.

- eens aan voelen

- kijken of er eerst waterdruppels op het hout dienen te liggen en welke lijnen zich eerst vormen - de grote lange (vermoed van wel) en zo verder de kleinere

Voor mensen die een douche aan een raam hebben, vermoedelijk is houten kader wel een noodzaak kunnen dit experiment ook eens trachten te observerenKnipogen Veel plezier

Copy of IMG_0099.JPG

 

29-01-15

Mysterieuze lijnen....oplossing met een ?

Het is geen vuile ruit vermits ze elke dag na het douchen met een klein aftrekker afgetrokken wordt zowel raam als tablet. Wel een aangeslagen raam van waterdamp.

Het is wel met verwondering dat ik dit reeds een tijdje waarnamVerstomd, tijdens het douchen deze fijne draadjes zich vormden op de rand tussen hout en glas.

Toch vermoed ik dat willy niet helemaal ongelijk heeft en het een tijdelijk (het is snel weg na het douchen) fixeren van fijne stofdeeltjes is die steeds in de lucht zweven door het spetterende water van de douche?  

Resultaat van leren verleggen van focussen door een cursus waarnemen en vooral mindfulness. Alhoewel er ook andere leerrichtingen of aangeboren talenten zijn om dit te zien weg van het denken of piekeren , het goed is de hype rond "mindfulness" alleen  stilaan aan het wegebben is. 

Copy of IMG_0100.JPG