09-04-16

jachtluipaard ...Planckendael

statig als een sphinx,

elegantie op en top,

luisterend muziek.

Copy of IMG_0025.JPG

Copy of IMG_0029.JPG

Copy of IMG_0102.JPG

Copy of IMG_0144.JPG

Commentaren

Hahaha ik zit hier net naar deze jachtluipaarden op TV te kijken, wat een toeval! Mooie foto's van deze prachtige dieren.

Gepost door: Joke | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

Gisterenavond waren beide broers inderdaad te zien in het programma Zoo heb ik gezien... De dag ik er was toen ze in die statige geïnteresseerde houding gingen zitten, waren er werken bezig en speelden ze als afleiding Zuid-Amerikaanse muziek op de panfluit - een versie van El condor pasa...heb een filmpje waar beiden naast elkaar aandachtig zitten te luisteren zowel naar muziek als het afzagen van de bomen...geweldig gewoon

Gepost door: greetje | 11-04-16

Spijtig dat we niet weten hoe zij die verschillende geluiden plaatsen !! Mooie beelden ! Grts

Gepost door: willy duvel | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

Alhoewel geen specialist zou ik toch durven beweren je aan hun houding iets kunt afleiden? Als ze moe zijn of rusten liggen ze,. Als kinderen lawaai maakten met een spel dat er vlak naast ligt staan ze alert, nieuwsgierig, op hun hoede, opwinding? Hun staart beweegt lichtjes heen en weer te kijken wat er gebeurd op hun vier poten.

Toen de muziek van el condor pasa startte gingen ze spontaan zitten luisteren, rustig en geïnteresseerd af en toe hun oren heen en weer bewegend.
De ene hield deze pose wel langer vol dan de andere die terug rondjes ging lopen. Of dit effect zich opnieuw zou voordoen als ze dat lied spelen weet ik niet, heb het een andere keer niet meer gehoord en kan zijn dat juist omdat er werkzaamheden waren ze die muziek speelden, ze daardoor niet gestresseerd geraken, maar dat weet ik niet en zou je aan een zoo verzorger moeten vragen?

Gepost door: greetje | 15-04-16

Oh wauw.. die heb je er echt wel heel erg mooi op staan!
Er zijn volgens mij wel onderzoeken geweest naar hoe dieren op muziek reageren.. koeien geven bijvoorbeeld meer melk als ze naar klassieke muziek hebben geluisterd in de stal!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-04-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.