12-09-15

Monster....mutatie wesp of hoornaar????

De eerste keer dat ik dit monster zag dacht ik dat het de koningin was van een wespennest die op zoek was? Maar dagelijks zien we nu dit éne monster steeds rondvliegen rondom hibiscus en sedum vetkruid. Het beest vliegt constant rond, steeds alleen en gaat nooit zitten op de bloemen...wat zoekt dit? Omdat het steeds zenuwachtig heen en weer vliegt was het ook zeer moeilijk om het in beeld te brengen. Gisteren ben ik er dus wel in geslaagd, alhoewel je dit niet kunt vergelijken met de professionele camera's als van Dirk bijv.

Eén keer zie je ze wel even zitten naast de hommel...

Het enige wat ik als ik google kan vinden is dat het om de hoornaar zou gaan als grootste wesp in Europa, maar er is sprake van luid gezoem en dat heb ik nu niet bepaald waargenomen - ze vliegt vrij geluidloos rond. De hoornaar zou wel 3,5 keer groter worden dan een gewone wesp, wat duidelijk het geval is. De steek ook pijnlijker maar minder giftig.

Copy of IMG_0050.JPG

Copy of IMG_0069.JPG

Copy of IMG_0075.JPG

Copy of IMG_0080.JPG

Copy of IMG_0089.JPG

Copy of IMG_0090.JPG

23:38 Gepost in insecten | Tags: insecten, wespen, hoornaar? | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is ! toch Zou dit ook niet kunnen voor fotografen ..?? Grts

Gepost door: willy duvel | 15-09-15

Reageren op dit commentaar

Leuke reeks van deze Hoornaar, ziet er inderdaad wel een monstertje uit maar is bijlange niet zo agressief als de kleinere wesp. Ze vangen vooral insecten die ze dan oppeuzelen
groetjes Geert

Gepost door: Geert Vanhulle | 15-09-15

Reageren op dit commentaar

Dat ze minder agressief zijn heb ik gelezen, dat ze voornamelijk insecten vangen wist ik niet - daarom dat ze steeds rondvliegen en niet op de bloemen gaan zitten, tenzij ze beet hebben. Bedankt voor de info ;-)

Gepost door: Greetz | 16-09-15

Of het een hoornaar is , dat kan ik echt niet zeggen. Ooit heb ik er eentje kunnen vangen in Perpignan. Dat beestje was ongeveer 3.5cm lang ! Ze kunnen andere bijennesten aanvallen (gezien in docu's en lectuur), maar of ze dit 'agressief' gedrag in ons Belgenlandje ook vertonen, dat weet ik niet. Wel oppassen voor hun 'steek'... die kan behoorlijk pijn doen. Als ik de bij zie tov de vlieg op foto 4, dan is het inderdaad een joekel van een beest. Een hoornaar ?, ik twijfel, maar het zou kunnen.

Gepost door: Dirk | 21-09-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.