21-08-15

vreemd vliegbeest??? Kolibrievlinder

Met dank aan MIZZD weten we nu dat het vreemde vliegbeest een kolibrievlinder is, die in de zomer in onze contreien voorkomt. Vermits door rolstoel minder beweeglijk kon ik enkel lens gebruiken en het beestje is heel beweeglijk, maar heft blijkbaar voorkeur aan Phlox dus in het oog houden volgende dagen.

insecten

insecten

 

 

Commentaren

Ziet eruit als een kolibrievlinder (ik neem tenminste aan dat dat wazige vlekje aan de voorkant een heel snel fladderend vleugeltje is).. zag ze laatst bij m'n vriendin in Lochristi ook in de tuin. Anders had ik niet geweten dat die in de lage landen ook voorkwamen. Zag ze eerder op vakantie in Zuid-Frankrijk ook veel.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 20-08-15

Reageren op dit commentaar

Goh jij bent wel knap zeg als je dat allemaal weet of weet te vinden. Inderdaad dat was het. Natuurlijk vanuit rolstoel kon ik niet dichterbij komen enkel lens en dan beweegt het beestje zo snel thx

Gepost door: life angel | 21-08-15

Nou, deze wist ik nu uit m'n hoofd.. omdat ik die ooit had opgezocht toen ik 'm in Zuid-Frankrijk gezien had. Maar tóén heb ik wel moeten googelen.. en een ex-blogster noemde mij ooit al eens de goegelkwien dus dan weet je het wel hè hahahaha!

Die link-schakel werkt overigens wel hoor.. ik heb het gisteren en vandaag ook weer gebruikt. Ik weet natuurlijk niet wat je hebt gedaan. Eerst wel met je cursor rechts aanhoudend rechts klikkend over het te linken woord gegaan? zodat je een gekleurd balkje eroverheen hebt? Probeer het nog eens hè.

Gepost door: mizzD | 21-08-15

Oh oeps.. dat is natuurlijk línks klikkend.. nu raak ik zelf ook in de war hehe.

Gepost door: mizzD | 21-08-15

ha dat aanklikken was ik vergeten, waarschijnlijk kan je pas dan op ketting klikken

Gepost door: lifeangel | 21-08-15

Ja, dan 'lichten' die icoontjes pas 'op' hè.. zodat je ze aan kunt klikken.
Ik snap ook niet waarom ze dat allemaal zo ingewikkeld maken , maar allee.. het werkt wél. Jij moet nu alleen nog iets erop verzinnen dat het geen zwarte letters worden op jouw zwarte ondergrond.. misschien gewoon even weer een balkje erover zetten met je cursor en dan een andere kleur aanklikken? Als ik dat hiér doe, zie ik overigens wél wat er staat, dat wel.

Gepost door: mizzD | 21-08-15

Heb op m'n eigen blog dat geprobeerd, van die andere kleur letters, maar dat werkt niet. Wel stom dat ze bij witte letters als alternatieve kleur zwart geven als je een linkje maakt.. als je al een zwart decor hebt! Misschien eens mailen naar Skynet.. misschien kunnen zíj dat veranderen? Bij míjn blauwe letters wordt het dus grijs.. als dat bij jou óók zo was, had je geen probleem!

Gepost door: mizzD | 22-08-15

Heyy.. je hebt het voor elkaar! :-)

Gepost door: mizzD | 22-08-15

Wat is het allemaal moeilijk met die verschillende soorten Waarom niet een naam en stop Zou natuurlijk ook niet goed zijn Dus we doen maar voort he Grts en voor wanneer "stoelvrij" ??

Gepost door: willy duvel | 21-08-15

Reageren op dit commentaar

Mag maar steunen en terug leren lopen vanaf oktober. Na een tweede valpartij op terras even terug achteruit, ondertussen terug vooruit en terug korte afstanden met stokken

Gepost door: life angel | 21-08-15

Het is inderdaad een kolibri vlindertje Hier vind je een heel mooi voorbeeldje van zo'n wonderbaar insectje: http://mijn-natuur.blogspot.be/2015/08/vlinders.html.
Om dit beestje echt scherp te hebben moet je een heel snelle lens hebben. Een sluitertijd van 1/2000ste is wel een minimum op de beweging te "bevriezen". Die kleine rakkertjes bewegen ook razendsnel van de ene bloem naar de andere... het is dan ook een echte uitdaging om er een goede foto van te maken ! Veel geluk ermee ;-)
Btw, de vlinder in mijn laatste blogje is een icarusblauwtje. (je vroeg naar de naam ervan)
Groetjes van Dirk

Gepost door: Dirk | 21-08-15

Reageren op dit commentaar

Inderdaad daar vind je inderdaad een scherpe foto van die kolibrievlinder. Al op wacht gezeten daarstraks bij Phlox maar dan komt dat beestje uiteraard niet opdagen :-) vanavond nog eens proberen, eventueel filmen.

Gepost door: life angel | 21-08-15

De commentaren zijn gesloten.