09-10-14

Dordrecht III stadhuis...teaser Frans Lebret

In het stadhuis bevond zich een schilderij waar ik ontzettend van genoten heb en geef een detail van dit schilderij als zoekertje en teaser  om zelf op zoek te gaan.

Het volledige schilderij zit tussen de vele afbeeldingen die je onder zijn naam kan vinden, het is wel eventjes zoeken omdat schapen een onderwerp waren die deze schilder meermaals vastlegde.

Frans Lebret Dordrecht 1820 - Dordrecht 1909

Frans Lebret was een leerling van de romantische schilder Willem de Klerk (1800 - 1876).

Later werd hij bestuurslid en voorzitter van het tekengenootschap "Pictura".

Hij schilderde voornamelijk landschappen en stalinterieurs met vee. Op hoge leeftijd schilderde hij uit zijn hoofd stadsgezichten van Dordrecht die reeds lang verdwenen waren.

Bron:

http://www.dordrechtsmuseum.nl/ontdek/lebret-frans

  detail schilderij

Copy of IMG_7728.JPG

 

Commentaren

Ahaa.. de schapenschilder Frans Lebret ( waar in Dordt een mooie laan naar vernoemd is hehe). Ik kon het makkelijk vinden hoor.. vooral als je de link erbij zet ook. ;-) Normaal te zien in het Dordrechts Museum, maar volgens de site in 'het depot'.. niet dus.. jij zag het in het stadhuis dus. :-) Ik zal niet verklappen welke het is (gaan anderen misschien ook nog op onderzoek uit, da's toch je bedoeling hè).. misschien alleen dat het schaapje helemaal rechts (hier buiten beeld) op het doek je the ass gaf..? ;-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.