08-09-14

Watersnoodmuseum - Ouwerkerk - Schouwen Duiveland III

Zelf was ik toen nog niet geboren, maar ik herinner me wel dat we eens een uitstap richting deltawerken hebben gemaakt. Waarschijnlijk Oosterscheldekering.

Voor een kind (8 à 10j?) destijds niet bijster interessant al die machines  en bergen modder en zand, nog niet de ernst erachter kon bevatten.

Aan die stormvloedkering hebben ze maar liefst 26 jaar gewerkt van 1960 tot 1986, maar alle deltawerken  zijn een knap staaltje vakwerk, of hoe de mens de zee soms kan overwinnen.

Nu dachten we dat we toch redelijk snel door dit museum heen zouden zijn, niets was minder waar. Niet helemaal getimed, maar we hebben er toch wel minstens 2h binnen gezeten en zijn zeker nog niet uitgekeken - een plek waar we zeker nog terug naar toe zullen gaan.

Een korte beeldenschets van de film die je er kan bekijken over de ramp.

Copy of IMG_6056.JPGCopy of IMG_6061.JPGCopy of IMG_6064.JPGCopy of IMG_6077.JPG   

 

 

 

 

 

 

Commentaren

Ja, als je echt alle diapresentaties en filmpjes bekijkt, zijn er zó een paar uurtjes om.. wij namen daar meestal de tijd niet voor omdat we nog 'moesten' wandelen ook hehe. Maar ik heb het museum zien 'ontstaan'.. dus heb zowat alles stukje bij beetje al gezien.
Mooie impressie van die film!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-09-14

Reageren op dit commentaar

Ja die deltawerken lijken zo eeuwig geduurd te hebben. Ben er ook eens op schoolreis geweest maar toen was dat weinig interessant, zoals je zelf ook schrijft. Nu zou ik dat wel eens willen bekijken. Je schetst ons een beeld van het museum. Moet interessant zijn als jullie zolang binnen zijn geweest!

Gepost door: Joke | 08-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.