03-09-14

WAARSCHUWING: R.I.P. dode zwaluw...

Vliegen mocht niet zijn,

een venster zijn dodenvlucht,

of pootje oorzaak?

 

Gisteren lag deze jonge zwaluw voor ons raam, waarschijnlijk zich tegen het glas gevlogen. Toch door het dode diertje te fotograferen bemerkte ik op de foto iets op aan het pootje. Het leek vastgebonden, bij nadere aanschouwing lijkt het pootje inderdaad vast te zitten door aangekoekt vuil (van het nest?) en stel ik me de vraag of dit eveneens een oorzaak kan zijn geweest hij/zij in het wenden tijdens zijn vlucht gehandicapt was? Voor de biologen onder jullie?

Copy (2) of IMG_6006.JPG

 

Copy of IMG_6007.JPG

Copy of IMG_6008.JPG

Copy of IMG_6009.JPG

Copy of IMG_6011.JPG

Copy of IMG_6006.JPG

 

10:33 Gepost in vogels | Tags: vogels, zwaluw | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Och arme dat beestje, als je zo aan je tocht moet beginnen.
OT: bedankt voor de schitterende tips. Ik ben nog maar weinig in NL geweest, was moe en trok dan maar naar een plekje dat ik kende. Kan je koffie drinken in het Kurhaus? Verdorie daar heb ik niet aan gedacht. Ik noteer jouw aanbevelingen in elk geval in mijn boekje!

Gepost door: Joke | 03-09-14

Reageren op dit commentaar

Hm nee.. ik ben niet echt een bioloog.. maar zou denken dat een vogeltje met vliegen z'n pootjes niet echt gebruikt. Er vliegen nog steeds heel wat vogels zich dood tegen glasvensters hè.. m'n zus zag laatst een duifje er zelfs helemaal van terug stuiteren de weg op. Triestig, maar niks aan te doen.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 03-09-14

Reageren op dit commentaar

Erg ben geen kenner denk ook niet dat ze hun pootjes nodig hebben bij het vliegen . Glas en weerspiegeling van de zon en lucht is de boosdoener denk 'k Triestige beelden Groetjes

Gepost door: willy duvel | 03-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.