08-08-14

Distelschoonheid & distelexperiment?

Dankzij Mizzd weten we nu dat dit de grote klit of klis - Arctium lappa is, de stengel is namelijk glad wat bij de kruldistel niet het geval is. Knipogen

 

 Op reactie van Joke even dit geprobeerd... persoonlijk voelt voor mij als eindresultaat toch dat hier mag afgeweken worden van de 2/3 regel - de centrum foto beter tot zijn recht komt - volgens mij de vorm en verhouding van de distel zich hier perfect toe leent? Beide foto's evenwaardig zijn als zij min of meer op zelfde grootte weergave te zien zijn. 

- Vermoedelijk heeft dit ook te maken met de stengel die reeds een opdeling van 2/3 maakt, wat dan weer niet het geval is als je de bloem op 2/3 gaat zetten, waardoor het voor mij toch voelt alsof je daar de foto in 2 deelt i.p.v. 2/3 -? Keuze waarop je, je focus legt.

 (ben er in geslaagd om de eerst geplaatste foto uiteindelijk achteraan te plaatsen om te kunnen vergelijken)

bloemen,distels,kruldistel

bloemen,distels,kruldistel

 

IMG_5016.JPG

20:58 Gepost in bloemen | Tags: bloemen, distels, kruldistel | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

een mooi bewerkt plaatje met zachte kleuren...

Carduus Crispus ? ik zou het niet weten ...

groeten

Gepost door: willy | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

Het is zeker een soort distels maar helaas, mijn kennis is ervan is beperkt. Ik had de bloemen iets meer op de 2/3 regel gezet en niet pal in het midden. Maar ik hou van de bloem en de kleur.

Gepost door: Joke | 06-08-14

Reageren op dit commentaar

@Joke, ja ik begrijp wat je bedoelt en ben op de hoogte van die 2/3 regel, voor mij voelt het net door de open bloem aan rechtse kant en de twee gesloten bloemen er gevoelsmatig aan voldaan is en dit zo centraal mag staan, maar het kan uiteraard iets weg laten vallen aan de linkse kant - een experiment waard ;-)

Gepost door: Life angel | 07-08-14

Omdat ik nu moest croppen (verkleinen) vergroot natuurlijk de distel en komt zo inderdaad nog beter tot zijn recht. Vermoedelijk speelt ook de andere kleur...het gele als iets meer contrast een rol, maar ik vind door de vorm van de bloem het centrale punt ook kan in dit geval

Gepost door: Life angel | 07-08-14

Ik vind je originele foto het mooiste hoor! Al die regeltjes.. ik ben er niet zo voor. 't Is mooi zoals het het mooiste is.. toch? :-)
Het is trouwens de klis (arctium).. mooi maar vervelend plantje als die dingen uitgebloeid raken en je er met een langharige hond langsloopt zoals ik vaak deed. ;-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 08-08-14

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, bedankt, zie het nu ook de kruldistel heeft stekels op de stengel en deze dus duidelijk niet...

Gepost door: Life angel | 08-08-14

De commentaren zijn gesloten.